söndag, 26 maj, 2024
söndag, maj 26, 2024

Expo-skribenten Morgan Finnsiö: ”Föreslår att Nato bombar Israel”

Vänsterextrema Expos skribent och researcher Morgan Finnsiö skrev nyligen ett inlägg på plattformen X, tidigare Twitter, där han föreslog att Nato ska bomba Israel. Finnsiö tycker att Nato skulle följa "sin tradition" om de bombar Israel och att det skulle "få stopp på dödandet av civila".

Expo är en vänsterextrem sajt som bland annat grundades av den våldsförespråkande kommunisten Stieg Larsson och den våldsdömde och dåvarande AFA-extremisten Tobias Hübinette. Sedan start har Expo arbetat med att kartlägga och skapa politiska åsiktsregister på invandringskritiker. Den vänsterextrema sajten har framför allt följt Sverigedemokraterna och dess aktiva i partiet oerhört noga i syfte att publicera, saker Expo anser vara, negativ information om partiet och dess företrädare. Genom åren har många sverigedemokrater uppmärksammats i negativt syfte i publiceringar på Expo.

Läs även: Expo-grundaren Tobias Hübinette erkänner massuthängningar av politiska motståndare – vill dock inte ta avstånd

Förutom att Expo är grundat av vänsterextrema våldsromantiker så klassar även Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI Expo som en del av våldsvänstern i Sverige. Utöver Expo ingår bland annat den vänsterextrema terrororganisationen AFA i kategorin våldsvänstern enligt FOI. AFA har gjort sig skyldiga till flera hundra attentat mot politiska motståndare och journalister, däribland mordförsök, mordbränder, misshandel, skadegörelse och andra former av terror. En tidigare styrelseledamot i Expo har även vittnat om sajtens starka kopplingar till AFA genom AFA:s researchgrupp, där AFA-grundaren Mathias Våg var en av dem drivande. Våg har själv gått ut och kallat Expo för en ”systerorganisation”.

Mathias Våg tillsammans med en maskerad AFA-extremist. Foto: Christian Peterson

Nyligen gjorde Expos medarbetare Morgan Finnsiö, enligt folkbokföringen Finnsjö, ett inlägg på plattformen X, tidigare Twitter, där han föreslog att Nato ska bomba Israel. Finnsiö menar att Nato då skulle följa ”sin tradition” och att det även skulle ”få stopp på dödandet av civila”. Finnsiö beskriver sig själv som journalist och researcher på Expo med fokus på ”högerextremism”.

Senaste