test
söndag, 23 juni, 2024
söndag, juni 23, 2024

Här knivhuggs islamkritiker och polis under kampanjmöte

När den islamkritiska gruppen Bürgerbewegung Pax Europa höll ett kampanjmöte i Mannheim i Tyskland knivhöggs flera personer, däribland en polis och den kände islamkritikern Michael Stürzenberger. Gärningsmannen ska enligt uppgifter vara en 25-årig afghan vid namn Sulaiman A. Polisen avled till följd av sina skador och Stürzenbergers blev svårt skadad, men läget ska nu vara stabilt.

Vid halv 12-tiden på fredagen i Mannheim i Tyskland gick den 25-årige afghanske gärningsmannen Sulaiman A. till knivattack mot ett kampanjmöte som hölls av den islamkritiska gruppen Bürgerbewegung Pax Europa. I videor som spridits på sociala medier ses gärningsmannen hugga vilt mot flera personer från kampanjmötet, och den afghanske gärningsmannen hinner även knivhugga en polis innan han till slut skjuts av en annan polis och kan omhändertas. Den knivhuggna polisen avled senare till följd av sina skador.

Förutom den knivhuggne polisen blev även den islamkritiske politikern Michael Stürzenberger, som är partiledare för Die Freiheit – Bürgerrechtspartei für mehr Freiheit und Demokratie, knivhuggen flera gånger. Stürzenberger har profilerat sig som en känd islamkritiker i Tyskland i tio års tid, bland annat genom den islamkritiska rörelsen Pegida. Tillståndet för Stürzenberger är nu stabilt.

Se video från den brutala knivattacken nedan.

Varning för starka bilder!

Efter den brutala knivattacken har flera politiker både i Tyskland och Sverige reagerat. Bland annat har Alternative für Deutschlands vice partiledare Beatrix von Storch publicerat ett inlägg på plattformen X, tidigare Twitter, där hon exempelvis skrev ”Den här dagen mer än någonsin: Stoppa islamismen!”. Även Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har kommenterat händelsen och skrivit att det oavsett budskap ska ”kunna framföras utan rädsla för att bli fysiskt attackerad” och att hans tankar går till offren och deras anhöriga.

Senaste