test
söndag, 23 juni, 2024
söndag, juni 23, 2024

AfD-politiker knivhuggen av vänsterextremist

För bara några dagar sedan knivhöggs en polis, som senare avled, och flera islamkritiker av en 25-åring afghan under ett kampanjmöte i Mannheim i Tyskland. Nu har ytterligare ett knivdåd skett i staden, denna gång av en 25-årig vänsterextremist som attackerade en lokalpolitiker från Alternative für Deutschland. Knivattacken skedde efter att AfD-politikern konfronterat vänsterextremisten efter att denne rivit ner affischer från AfD.

I fredags, den 31 maj, höll den islamkritiska gripen Bürgerbewegung Pax Europa ett kampanjmöte i Mannheim i Tyskland. Under mötet gick den 25-årige afghanen Sulaiman A. till attack med kniv mot flera företrädare för den islamkritiska gruppen. En av de som blev knivhuggen var den kände islamkritikern Michael Stürzenberger, tidigare partiledare för Die Freiheit – Bürgerrechtspartei für mehr Freiheit und Demokratie. Även en polisman blev knivhuggen och han avled senare av sina skador. Den afghanske gärningsmannen är nu häktad för det brutala dådet.

Läs mer: Här knivhuggs islamkritiker och polis under kampanjmöte

Läs mer: Polis ihjälhuggen av afghan under islamkritiskt kampanjmöte

Den 25-årige afghanen Sulaiman A. går till attack mot ett islamkritiskt möte i Mannheim. Foto: BPE

Sent på tisdagskvällen skedde ännu en knivattack i Mannheim. Denna gång var gärningsmannen en 25-årig vänsterextremist och offret en lokalpolitiker vid namn Heinrich Koch från Alternative für Deutschland, AfD. Det var efter att vänsterextremisten rev ner affischer från AfD som partiets lokalpolitiker valde att konfrontera vänsterextremisten. AfD-politikern uppmanade vänsterextremisten att lägga ifrån sig affischerna han tagit ner, varpå vänsterextremisten svarade med att knivhugga politikern i magen och ansiktet. AfD-politikerns skador från attacken uppges inte vara livshotande.

Se video från knivattacken nedan.

Varning för starka bilder!

Senaste