test
onsdag, 19 juni, 2024
onsdag, juni 19, 2024

Amerikanska megaföretag donerar nästan 2 miljarder dollar till Black Lives Matter

Black Lives Matter-rörelsen kommer att finansieras med miljarder dollar i framtiden, tack vare generositeten hos amerikanska megaföretag. Att de ”systemiskt förtryckta” nu kan räkna med kraftfullt stöd från världens mest inflytelserika företag antyder att det inte är en gräsrotsrörelse.

Den afro-amerikanska affärssajten Black Enterprise rapporterar att amerikanska företaget hittills har lovat 1 678 miljoner dollar till svart makt-rörelsen Black Lives Matter. Mer pengar kan dock snart dyka upp.

”Företag har lovat extraordinära stödåtaganden i ljuset av stora operativa och ekonomiska utmaningar. Många företag har ökat stödet till svarta arbetare och samfund.”, skriver tidningen. Fonderna kommer att underlätta och stödja ”åtgärder för rasrättvisa – för att stärka, stödja och påskynda omedelbara lösningar, samt arbeta för långsiktig systematisk förändring”.

Men det svartägda multimediaföretaget hade väntat sig mer och påpekade att ”företagens svaghet och blygsamma donationer var” överraskande.

”På ett sätt visar detta den verkliga hänsyn som företag i USA har för svarta människor och är i sig självt ett bevis varför protestmarscher och demonstrationer krävdes från första början. Företagen i vår Black Lives Matter-svarsdatabas tjänade över 400 miljarder dollar 2019. Medan vi förstår nivån av osäkerhet i den nuvarande ekonomin, vilket berättigar till bevarande av monetära resurser, är dessa institutioner de främsta mottagarna av Federal Reserves stödpaket på 6,7 biljoner dollar specifikt utformad för att hjälpa dessa företag”, skriver man vidare.

Coronavirus-räddningspengar från Washington gick således till dessa megaföretag medan vanliga amerikaner förlorar sina jobb i drivor och nu får bevittnar att deras småföretag stängs och plundras av ”demonstranter”.

Superrika dygdesignalerar med hjälp av Black Lives Matter
Världens rikaste man, Jeff Bezos, har tystat alla sina kritiker genom att anklaga dem för ”rasism” om de ifrågasätter hans stöd för Black Lives Matter.

Amazons verkställande direktör Bezos delade på sitt Instagramkonto en e-mailkonversation med en olycklig kund, som kritiserade företagets stöd för Black Lives Matter, i syfte att fördöma alla kritiker. ”Den här typen av hat bör inte få gömma sig i skuggorna,” sade Bezos i ett Instagram-inlägg sent på söndagen. ”Du är den typ av kund som jag är glad att förlora”, skriver han trots att ”demonstranterna” plundrat fordon med Amazons leveranser.

Bezos hade tidigare attackerat en annan Amazon-kund som var arg över företagets stöd till den vänsterextrema rörelsen. Han sa att han stödde de senaste protesterna mot polisbrutalitet och att ”min inställning inte kommer att förändras”.

Amazon kommer att donera 10 miljoner dollar till organisationer som jobbar med ”social rättvisa” och tweetade förra veckan att den ”orättvisa och brutala behandlingen av svarta människor” måste upphöra, rapporterade CNBC.

Black Lives Matter identifierar sig själv som en neo-marxistisk rörelse med olika politiska mål långt till vänster, inklusive avfinansiering av polisen (en utveckling av en tidigare Black Panther-åsikt), demontering av det patriarkala systemet, störtandet av kärnfamiljen, ekonomiska ersättningar för slaveriet och insamlandet av pengar för att hjälpa svarta kriminella som väntar på rättegång.

”Vi tror att svarta liv är viktiga,” sade företaget. ”Vi står i solidaritet med våra svarta anställda, kunder och partners och är engagerade i att hjälpa till att bygga ett land och en värld där alla kan leva med värdighet och fria från rädsla.”

Dessa ekonomiska medel kommer att gå till personer som den tidigare Obama-regeringens underrättelsetjänsteman som har garanterat borgen för en mänskliga rättigheter-advokat om som anklagas för att ha kastat en Molotovcocktail mot ett polisfordon i New York City.

Den tidigare tjänstemannen, Salmah Rizvi, berättade för en domare att den misstänkte brandbombaren var hennes ”bästa vän”. Rizvi, som nu arbetar som advokat, hjälpte till att säkerställa att vännen och kollegan Urooj Rahman släpptes för 250 000 dollar.

Urooj Rahman fångade på bild tillsammans med sin Molotovcocktail. Foto: NYC / Eastern District of NY

Bevis som lagts fram av åklagare inkluderade bilder av Rahman tillsammans med en Molotovcocktail full av nödvändigt material för att göra en explosiv anordning. Trots det överväldigande beviset mot Rahman, som också anklagades för att ha distribuerat brännaren till andra upploppsmakare, gick domaren med på att bevilja henne borgen på grund av ”familjens och vännernas vilja att gå i god för henne”.

Majoritet av amerikanska väljare stödjer Black Lives Matter
En ny undersökning från opinionsinstitutet Rasmussen har funnit att 62 procent av de troliga amerikanska väljarna nu har en ”positiv” syn på Black Lives Matter, medan 32 procent her en ”mycket positiv” syn. Detta kan jämföras med 37 procent respektive 13 procent när denna fråga ställdes för fyra år sedan.

31 procent ser fortfarande negativt på Black Lives Matter, vilket inkluderar 16 procent med en ”mycket negativ” syn på organisationen.

49 procent av svarta amerikaner har en ”mycket positivt” uppfattning om Black Lives Matter, jämfört med 28 procent av vita och 36 procent av andra minoritetsväljare.

Demokrater (49 procent) är mycket mer benägna att ha en mycket positiv åsikt om Black Lives Matter än republikaner (17 procent) och väljare som inte är anslutna till något av de stora partierna (28 procent).

Vissa argumenterar att denna förändring har att göra med massinvandringen till USA de senaste 50 åren. Minnesota, där upploppen började denna gång, hade 1990 2,6 procent utlandsfödda invånare. I dag har delstaten nästan 10 procent utlandsfödda – vilket inte inkluderar deras barn eller illegala invandrare.

”I stället för liberala men icke-plundrande skandinaver och tyskar är de nya invandrarna överväldigande afrikanska, asiatiska och latinamerikanska. Faktum är att Minnesota nu har en mycket större andel asiatiska och afrikanska invandrare än nationen som helhet, ” konstaterar den konservativa skriftställaren Ann Coulter i en nyligen publicerad krönika.

Och medan Black Lives Matter mottar miljardstöd, lanserades ett förslag av New York City Council om att ta bort en 1 miljard dollar från stadens polisbudget på 6 miljarder dollar.

”Vi tror att vi kan och bör arbeta för att få en miljard dollar i nedskärningar i New Yorks polisutgifter i budgeten för 2021. En enastående reduktion som inte bara begränsar räckvidden för NYPD [Ney York Police Department], utan också visar vårt engagemang för att förflytta oss bort från den tidigare misslyckade polispolitiken, säger en rådsmedlem enligt New York-tidningen, Daily News.

Senaste