söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Ann Coulter rasar mot Trump: ”Den mest illojala idioten som satt sin fot i Vita huset”

Den konservativa opinionsbildaren Ann Coulter var en av de första mainstreamkommentatorerna att ställa sig bakom Donald Trumps presidentkandidatur 2015. Men efter att Trump vägrat stödja sin tidigare justitieminister Jeff Sessions senatorskampanj har den populära författarinnan fått nog och går till angrepp mot presidenten.

Ann Coulter var en av de första välkända politiska kommentatorerna som förutsåg Donald Trumps seger i pesidentvalet 2016. Hon blev bland annat utskrattad när hon 2015, i vänsterjournalisten Bill Myers talk-show, sade att Trump var den republikanska kandidat som hade bäst chans att vinna presidentposten.

Inför valet skrev hon dessutom boken ”In Trump We Trust” – en tydlig anspelning på det amerikanska nationalmottot ”In God We Trust”.

Men nu är tiden som supporter till Trump definitivt slut för Coulter.

Under söndagen gick den konservativa politiska kommentatorn till storms mot presidenten i en serie inlägg på mikrobloggen Twitter. Den omedelbara anledningen till Coulters kritik är att Trump vägrar stödja sin tidigare justitieminister Jeff Sessions i dennes försök att återigen bli vald till senator för Alabama. Men besvikelsen över att Trump under sitt presidentskap gjort så litet av det han lovade innan han valdes lyser också igenom i Coulters kritik.

”Den mest illojala idioten som någonsin har satt sin fot i Oval Office försöker förlora OCH ta senaten med sig”, skriver hon bland annat om Trump.

Sessions, som var en av de första tunga republikanska politikerna att stödja Trump, får ändå inget stöd av honom i sin senatorskampanj. Något som Coulter uppfattar som ett svek. Hon är även upprörd över att muren mot Mexiko och minskad invandring, som var Trumps stora vallöfte, inte blivit av.

”Trump byggde inte Muren och hade aldrig för avsikt att göra det. Den enda personen i Trump-administrationen som gjorde något åt invandringen var Jeff Session. Och den här drummeln [Trump] attackerar honom.”

Trots besvikelsen över Trumps presidentskap ångrar hon inte att hon stödde honom innan han blev vald.

”Jag kommer aldrig att be om ursäkt för att ha stött frågorna som kandidaten Trump förespråkade, men jag är djupt ledsen för att jag tänkte att denna ytliga och brutna man skulle ha ens den minsta lojalitet till de löften som fick honom vald”, avslutar hon sin utläggning på Twitter.

Senaste