test
lördag, 13 juli, 2024
lördag, juli 13, 2024

Gängkriminella kapar Malmöbutiker för knarkförsäljning

Gängkriminella i Malmö använder butiker för förvaring och försäljning av knark. På så vis blir det svårare för polisen att ta dem med droger på sig. Det finns exempel där kriminella tar över hel butiksverksamhet och misshandlar ägare samt dennes familj.

Kriminella gäng i Malmö använder livsmedelsbutiker för att förvara och sköta försäljningen av knark, rapporterar SVT.

– Vi har haft en butik i centrala Malmö som mer eller mindre blev kapad av gängkriminella personer. De tog över hela verksamheten och både hotade och misshandlade butiksägarens familj, säger Malmöpolisens Jens af Forselles till SVT.

Inne i butikerna gömmer de kriminella knarket tills dess att försäljning  är genomförd. På så vis försvårar man för polisen att komma på en med knarket på sig.

– På vissa ställen i Malmö har vi en mer eller mindre öppen narkotikahandel. De personerna vill inte bli påkomna med narkotika på sig, då händer det att de går in i butikerna och gömmer narkotikan där tills vi lämnat platsen, förklarar af Forselles.

Malmö tryggt trots ”bombande sverigedemokrater”?
Trots en våg av bombningar och skottlossningar i centrala Malmö under hösten så hävdar kriminal- och rättstidningen Magasinet Paragraf att Malmö nu är ”tryggare än någonsin”. Och vad gäller bombningarna så menar TV-profilen och före detta polisen Leif GW Persson att det kan vara sverigedemokrater och andra ”högerextremister” som ligger bakom.

Men Sverigedemokraterna själva menar istället att våldsvågen kan kopplas till de många brottsaktiva gängen med invandrarbakgrund i Malmö, och väckte därför i förra veckan en misstroendeförklaring mot justitieministern, på grund av regeringens bristande förmåga att vända trenden.

Senaste