test
onsdag, 19 juni, 2024
onsdag, juni 19, 2024

Ghislaine Maxwell nekas borgen

Den avlidne pedofilen Jeffrey Epsteins flickvän Ghislaine Maxwell tvingas sitta kvar i häktet i väntan på sin rättegång efter att hon nekats rätt till borgen. Domstolen som fattade beslutet menade att risken är överhängande att Maxwell försöker avvika om hon sätts på fri fot.

Efter mer än ett år på fri fot lyckades FBI i början av juli gripa Ghislaine Maxwell i New Hampshire i nordöstra USA. Hon sitter nu häktat i New York misstänkt för inblandning i de sexbrott Jeffrey Epstein begick. Enligt åklagaren ska Maxwell hjälpt Epstein att ”grooma” unga flickor som han sedermera kunde utnyttja sexuellt.

Igår meddelade Manhattans Federal Court att Maxwell inte kommer att släppas mot en borgen på motsvarande 45 miljoner kronor utan kommer förbli häktad fram tills rättegången mot henne startar nästa sommar. Maxwell förklarar sig själv som ”icke skyldig” men beskrivas av vittnen och offer till Epstein som en ”sociopat”, och ett ”rovdjur och monster” som skulle göra vad som helst för honom.

Både Epstein och Maxwell hade starka band till några av världens mäktigaste personer, bland annat prins Andrew av Storbritannien, Israels förre premiärminister Ehud Barak och USA:s tidigare president Bill Clinton och nuvarande Donald Trump. Det finns därför misstankar om att Maxwell sitter på en gömma av komprometterande videomaterial på några av världens mest inflytelserika män.

Många personer har därför frågat sig när Maxwell kommer att ”begå självmord” på samma sätt som Jeffrey Epstein.

Epstein dog i sin häktescell i New York i augusti förra året. Dagen innan Epsteins påstådda självmord flyttades hans cellkamrat och på dödsnatten somnade vakterna som skulle ha honom under uppsikt samtidigt som övervakningskamerorna utanför hans cell slutade att fungera.

Senaste