måndag, 27 maj, 2024
måndag, maj 27, 2024

Hemliga dokumenten: Trump kan ha information om Macrons sexliv

FBI beslagtog nyligen ett tjugotal lådor med hemlighetsstämplade dokument från Donald Trumps bostad Mar-a-Lago i Florida. På listan över de beslagtagna dokumenten finns en mapp med rubriken ”Info om: Frankrikes president”, och enligt tidskriften Rolling Stone säger källor att dokumenten avslöjar detaljer om den franske presidenten Macrons sexliv.

Enligt källor som tidskriften Rolling Stone talat med ska Trump under en längre tid ha uppgett att han känner till ”känsliga detaljer” om Emanuel Macrons kärleksliv. Han ska inte ha specificerat vad det hela handlade om, men ska ha sagt att informationen kommit från underrättelseuppgifter.

Även om det inte är känt för omvärlden vilka detaljer som åsyftas, har uppgifterna om dokumenten skapat ”kalabalik” i Frankrike, skriver Rolling Stone. Enligt tidskriften försöker man nu reda ut exakt vilken information som kan ha fallit i Trumps händer.

Emanuel Macron, 44, är gift med 69-åriga Brigitte Marie-Claude Macron sedan 2007. Enligt presidenten blev han kär i Brigitte redan som 15-åring, när hon var hans lärarinna.

Lämnat in en stämningsansökan

Det var i augusti månad som FBI genomförde en husrannsakan i Donald Trumps bostad Mar-a-Lago. Myndigheten ska ha lämnat bostaden med ett tjugotal lådor med hemlighetsstämplade dokument, varav fyra ska ha varit klassade som topphemliga. Sammanlagt har 300 dokument beslagtagits.

Trump har tidigare hintat om att FBI kan ha planterat bevis, och har lämnat in en stämningsansökan där han bett en domstol att hindra att FBI går igenom materialet. Ex-presidenten vill även att en tredje part övervakar granskningen av bevis mot honom, då han fruktar att utredningen är politiskt motiverad.

Senaste