söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Coronaviruset: 7 000 isolerade på kryssningsfartyg utanför Rom  

7 000 passagerare hålls i karantän på ett kryssningsfartyg i Medelhavet efter misstankar om att coronaviruset härjar ombord. Samtidigt har antalet smittade gått om den tidigare SARS-epidemin och viruset fortsätter att spridas i oförminskad takt.

Under torsdagen vid lunchtid meddelades det att det italienska kryssningsfartyget Costa Smeralda är satt i karantän utanför kuststaden Civitavecchia, fem mil från Rom. Detta efter att ett kinesiskt par har visat tecken på att vara smittade av det kinesiska coronaviruset. Costa Smeralda är ett splitt nytt fartyg som hade sin jungfrufärd för bara några veckor sedan.

Även en 24-årig kvinna är satt i karantän på det italienska fastlandet, efter sjukdomssymptom uppkomna efter att hon flugit hem från Kina.

Strax efter lunch meddelade SAS att man ställer in alla direktflyg till och från Fastlandskina – en åtgärd som redan har tagits av ett antal internationella flygbolag.

I skrivande stund har över 8 000 personer i över 20 länder bekräftats vara smittade av coronaviruset, vilket gör att epidemin nu passerar SARS i omfattning. Hittills har över 170 personer dött av viruset.

Senaste