söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Prins Andrew sparkas efter kopplingar till pedofilåtalad sexförbrytare

Den 20 november rapporterade medier att Prins Andrew mister sitt apanage då det anses att hans flera decennier långa samröre med den dömde sexförbrytaren Jeffrey Epstein orsakat den kungliga familjen en ”större störning under en överskådlig framtid”.

I samband med Epsteinskandalen så har graverande information kommit fram om samröre mellan Jeffrey Epstein och andra personer i den absoluta samhällstoppen.

Prins Andrew hade möjligheten att fördöma händelserna som omgärdar Epstein, som enligt amerikansk lag skulle dras inför rätta misstänkt för pedofili, våldtäkter och människohandel. Istället valde prins Andrew att under en intervju med BBC den 16 november, att inte i tillräckligt tydliga ordalag ta avstånd från Epstein, något som orsakat en storm mot honom och fått hans mor Drottning Elisabeth att ge prinsen tillåtelse att ”avträda sina offentliga uppdrag”.

Prins Andrew skriver i ett uttalande att han ”otvetydigt ångrar” att han någonsin har haft kontakt med Epstein, trots att han sade tvärtom i den skandalomsusade intervju han gjorde med BBC:s Emily Maitlis. Kunglighetens ställningstagande har fått konsekvenser för varumärket kungahuset och sponsorerna till prinsens välgörenhetsorganisation Pitch@palace överger nu det sjunkande skeppet och har börjat ta avstånd i stor skala.

Rättsligt ointresse att utreda Epstein

Idag är det flera som tvivlar på den officiella beskrivningen av Epsteins självmord, och det finns tecken på att Epstein kunde ha stoppats för ett decennium sedan, om bara myndigheterna hade sett allvarligt på saken.

Barry Krischer var den advokat som då hade hand om ett ärende där tretton flickor vittnade om bland annat övergrepp och våldtäkt utförda av Jeffrey Epstein. Dock hördes aldrig flickorna eller deras föräldrar av rättsväsendet då Krischer, som var anhängare av det demokratiska partiet, bestämt sig för att inte tro på flickornas historier om att Epstein förgripit sig på dem, utan istället stämplade flickorna som prostituerade.

Trots att tretton flickor gett mer eller mindre identiska beskrivningar av omgivningarna där Epstein förgrep sig på dem, och trots att antalet offer senare skulle stiga till 40 stycken, så lät man bli att undersöka Epstein.

Senaste