test
onsdag, 19 juni, 2024
onsdag, juni 19, 2024

Sverige utvisar terror-kurd till Turkiet

En illegal kurdisk invandrare utvisades under onsdagen från Sverige efter att det visade sig att han är dömd till 15 års fängelse för kurdiska terrorattacker i Turkiet, under PKK:s flagg.

Under onsdagen utvisades den kurdiska terroristen Resul Özdemir från Sverige till Turkiet, rapporterar turkiska Daily Sabah. För Özdemir, som går under kodnamnet “Zibo”, väntar nu 15 års fängelse i Turkiet för terrorattacker utförda under PKK:s flagg, som han ska ha varit inblandad i under 2015 och 2016 och med turkisk militär som mål. Özdemir var en i svensk debatt så kallad “flykting” efter att illegalt ha invandrat till Sverige för att söka asyl.

PKK ingår sedan 2016 i nätverket “Folkets enade revolutionära rörelse”, bestående av totalt nio kommunistiska och revolutionära organisationer med uttalad målsättning att genomföra en marxistisk revolution i Turkiet. Samtidigt som organisationerna motsätter sig konservatism och nationalism så har de dock en nationalistisk agenda för det egna folket och vill upprätta en kommunistisk, kurdisk etnostat.

Kurder bakom etnisk rensning
Efter att PKK, med brett politiskt stöd från europeiska politiker, kunde ta kontroll över en stor del av norra Syrien längs den turkiska gränsen, uttrycktes stark kritik mot organisationen från framförallt kristna assyrier, som är ursprungsbefolkning i regionen. Assyriska riksförbundets ordförande Kara Hermez skriver i Aftonbladet:

”Vi som kommer från området och som har familj och släkt kvar där kan inget annat än beklaga V:s reservationslösa hyllande av kurdiska grupper. Den nordöstra delen av Syrien som tagits över av den militanta kurdiska gruppen PKK:s syriska gren YPG kännetecknas av mord, förtryck, nyttjande av barnsoldater och etnisk rensning.

Övergreppen är dokumenterade av Amnesty, Human Rights Watch och andra människorättsorganisationer. Under detta självutnämnda PKK-styre förtrycks assyrier och araber – men även kurder som inte stödjer PKK:s separatistiska agenda. Det kan komma som en chock för Sjöstedt att hedersmord främst förekommer bland kurder i Syrien.”

Bland annat EU, USA och Japan klassar PKK som en terrorgrupp, men organsationen har samtidigt ett brett stöd från den västerländska radikalvänstern och svenska Vänsterpartiet verkar aktivt för att legitimera PKK genom att avskaffa terrorstämpeln. Enligt Wikipedia har PKK “fler än 32 800 aktiva krigare” och Saily Sanah uppger att 40 000 människor har dött genom åren på grund av organisationens attentat.

Senaste