Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Ungern massmobiliserar mot coronaviruset – globalister till motattack

Med miljontals tester och en massiv mobilisering väntas nu Ungern kunna genomföra en strategi mot coronaviruset som liknar de i Taiwan och Sydkorea mer än de europeiska. Men det liberala etablissemanget i västvärlden har samtidigt kraftsamlat för att undergräva den ungerska regeringen och dess insatser mot viruset.

Undantagstillstånd råder i Ungern med anledning av corona-pandemin. “Nödlagarna innebär att regeringen i praktiken kan styra hur länge den vill utan att fråga parlamentet.”, skrev nyhetsbyrån TT under måndagen. “Det är nu upp till Viktor Orbán och Fidesz att ensamt bestämma när detta nödläge ska anses vara över. En del fruktar att den dagen aldrig kommer.”, hävdar Expressens krönikör Mats Larsson. Påståendena är dock inte bara felaktiga utan står i direkt motsats till verkligheten. Lagen som har antagits i Ungern innebär att regeringen kan styra med stöd av nödlagarna endast så länge parlamentet vill. Parlamentet kan när som helst kräva en omröstning och inom ett dygn avskaffa nödlagarna.

Mats Larsson bekymras även över att “journalister” omfattas av lagen precis som alla andra. I detta har han rätt – journalister har ingen gräddfil inom den ungerska rättsstaten.

“Dessutom ges möjlighet att döma invånare till upp till fem års fängelse om de sprider falska nyheter om coronaviruset och regeringens sätt att bekämpa det.”, fortsätter nyhetsbyrån, i vilken Bonnier och Schibsted har ett majoritetsägande. Men även denna uppgift är missvisande. Lagen man åsyftar är en straffskärpning av brott som går ut på att medvetet sprida desinformation i syfte att försvaga smittskyddsarbetet. Dom kan då falla förutsatt att desinformationen har kunnat nå ut såpass brett att den orsakar ytterligare sjukdom och förutsatt att det kan bevisas att gärningsmannen själv har varit medveten om att den spridda informationen är felaktig. Detta är alltså något man redan kan dömas för i praktiskt taget vilken rättstat som helst.

Bakgrunden till straffskärpningen är rykten som har spridits de senaste veckorna. Dels om att ett vaccin ska finnas tillgängligt varför folk inte längre skulle behöva försöka undvika smittan, dels ett rykte om att Budapest skulle stängas ned för två veckor sedan. Det senare ryktet fick så stor spridning att många började fly staden i panik. Man hänvisar också till Iran där hundratals människor har dött av att ha druckit metanol efter en falsk ryktesspridning om att det skulle bota covid-19.

– Covid-19 ska aldrig få utnyttjas för att införa diktatur, säger den kurdisk-svenska EU-parlamentarikern Evin Incir med anledning av de ungerska nödlagarna. Hennes liberala kollega Claudia Gamon från Österrike går ett steg längre:

– Ungern är från och med i dag en diktatur.

Den neokonservativa opinionsbildaren Anne Applebaum påstår att en ”kupp” nu har genomförts i och med nödlagarna, men den ungerska regeringens talesperson Zoltán Kovács undrar varför man skulle försöka ”kuppa” sin egen regeringsmakt, och påpekar att regeringspartiet Fidesz har två tredjedelar av parlamentet och därför kan fatta vilka lagar man vill redan som det är. Han påpekar också att 90 procent av ungrarna stödjer nödlagarna.

Globalistiska organisationer bakom attack på Ungern
Breitbart uppmärksammar att även “FN och andra globalistorganisationer” nu har attackerat Ungern på grund av landets mobilisering mot coronaviruset. “Medan globalistledda länder som Frankrike, där medborgare måste fylla i ett formulär till regeringen varje gång de lämnar huset, har sluppit kritik med tanke på den extraordinära situationen med pandemin, så anklagas den ungerska pro-gräns och anti-mångkultur-regeringen för att glida in i diktatur”, fortsätter den konservativa nättidningen, som jämför de ungerska åtgärderna med de som nu har införts i Kanada.

– Om ni inte kan hjälpa oss i krisen så vill jag be er att åtminstone försöka avhålla er från att obstruera med våra försvarsåtgärder, svarade den ungerske statssekreteraren Zoltán Kovács i ett skarpt uttalande riktat mot FN och Europarådet.

“Det internationella, liberala etablissemanget attackerade oss för tio år sedan när vi skickade hem IMF”, skrev Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó på sin Facebook under tisdagsmorgonen och hävdade även att Ungern har fått motstå mycket kritik för att man har sänkt skatterna istället för att införa nedskärningar och för att ha satsat på en arbetslinje istället för en bidragslinje.

“Vi attackerades också för fem år sedan för att ha byggt ett gränsstängsel under polisens och arméns försorg, med syfte att upprätthålla säkerheten för det ungerska folket”, fortsätter den ungerske utrikesministern. “Det internationella, liberala etablissemanget attackerar oss även nu, när det demokratiskt valda ungerska parlamentet ger oss befogenheter att skydda vårt land mot en global pandemi.”.

Tidiga och massiva insatser mot coronaviruset
Den 3 mars registrerades en iransk gäststudent som det första fallet av coronasmitta i Ungern. Premiärminister Viktor Orbán höll strax därefter ett tal till nationen och förberedde det ungerska folket på det värsta. Pandemin skulle bli både humanitärt och ekonomiskt mycket kostsam, menade Orbán och lovade att människoliv alltid kommer gå före pengar i Ungern. Därmed utstakade han redan från början en annan linje än den svenska strategin som har kallats för “flockimmunitet”, men som i praktiken handlar om att låta så många som möjligt utanför de värsta riskgrupperna drabbas snabbt för att minska den ekonomiska skadan på bekostnad av mycket lidande och död.

I Ungern har en omfattande omställning och mobilisering av såväl statsapparaten och den offentliga sektorn som civilsamhället skett. Fabriker och fängelser har gått varma för att producera masker, skyddsutrustning och handsprit, hotell har omvandlats till temporära hem för folk i karantän samt för vårdpersonal som inte vill riskera att smitta sina familjer. Ett par nya sjukhus har byggts på bara några veckor, kändisar skänker pengar till vården på löpande band och tusentals medborgare har satt upp sina namn på en lista över frivilliga att understödja vården. Inreseförbud för utlänningar infördes i ett tidigt skede, med militär och polis vaktandes alla Ungerns otaliga gräns­övergångar. Exportförbud av sjukvårdsmateriell och mediciner infördes tidigt.

Medan man i Sverige och många andra länder uppmanas att stanna hemma om man visar symptom på coronavirus så testas man och läggs in på sjukhus för övervakning i Ungern även om man bara visar mildare symptom. Idag under förmiddagen meddelade Ungerns utriksminister Péter Szijjártó att “den ungerska regeringen kommer inte lämna någon i Ungern utan hjälp”.

Szijjártó påpekade också att Ungern, som redan har cirka två miljoner ansiktsmasker, väntar ytterligare tio miljoner under den närmsta veckan, tillsammans med 2,5 miljoner snabbtest för viruset, 100 000 ytterligare skyddsdräkter, 300 000 par skyddshandskar och ytterligare 2 000 respiratorer. Därmed ska Ungern om en vecka ha cirka 5 000 respiratorer, eller 50 per 100 000 invånare – en av de högsta siffrorna i världen. Och med miljontals tester väntas nu Ungern kunna genomföra en strategi mot viruset som mer liknar de i Taiwan och Sydkorea, än de europeiska.

Anledningen till att Ungern står så väl rustat är, enligt utrikesministern, att man agerade mycket tidigt med förberedelser, produktion och beställningar av materiell.

Ungern förbereder sig för medicinskt genombrott
Det förekommer ett stort antal försök att få fram verkningsfulla mediciner, både genom tester med existerande mediciner och genom utveckling av nya specifikt för covid-19. Några av de mest lovande försöken hittills har varit vid användning av malariamedicinen hydroxychloroquine. Ungern är en stor producent av hydroxychloroquine och har förbjudit all export av substansen. Just nu har man ett lager som räcker för 200 miljoner doser, vilket kan medicinera 2,2 miljoner ungrare.

Senaste