måndag, 15 april, 2024
måndag, april 15, 2024

Ungerns regering: ”Julen och kristendomen är under attack”

Såväl kristendomen som julen är under attack världen över, menar den ungerska statssekreteraren Tristan Azbej. Ungern kommer dock fortsatt stå upp för den kristna kulturen och traditionen, sade Azbej i ett uttalande dagen före julafton.

Kristna drabbas hårt av förföljelse världen över, sade Azbej till ungersk press under julafton. Han menar att problemet har spridit sig, och att det i väst har växt fram en slags ”anti-kristendom” som riskerar att få allvarliga konsekvenser framöver. Som exempel på ”anti-kristendom” tog Azbej bland annat upp att man redan för ett par år sedan beslutade att man inte längre skulle sätta upp en julgran i Bryssels stadshus, och att det har skett regelbundna attacker mot kyrkor och kristna symboler i bland annat Frankrike och Tyskland.

Den ungerska regeringen ser allvarligt på det de menar är en attack på kristendomen och tillhörande kristna värderingar, och kommer fortsätta att skydda den kristna kulturen världen över.

– Den ungerska regeringen är bestämd i att skydda och stärka den kristna kulturen över hela världen.

Tristan Azbej är personligen engagerad i frågor som rör kristna som blir förföljda på grund av sin tro. I över två år har den ungerska regeringen hjälpt 70 000 förföljda kristna världen över.

Senaste