måndag, 15 april, 2024
måndag, april 15, 2024

Ungern tacklar illegal invandring: Drönare, helikoptrar och dubbelt så många soldater vid gränsen

Efter ett ökat tryck av illegal invandring mot Europa fördubblar nu den ungerska regeringen antalet soldater vid sin gräns. För att stoppa illegal invandring har Ungern även satt in helikoptrar och drönare.

Den ungerska regeringen fördubblar antalet soldater vid sin gräns efter att ha upplevt ett ökat tryck av illegal invandring. Detta meddelade Szilárd Németh, statssekreterare vid försvarsministeriet, under en presskonferens den 5 januari.

Ungern har redan nu både gränspolis och soldater som patrullerar den ungerska gränsen, och har gjort det tydligt att man inte tänker acceptera EU:s höga asylkvoter. Ungern kommer ha dubbelt så många soldater vid gränsen ”så länge det är nödvändigt”, meddelar man.

Tidningen Hungary Today skriver att den illegala invandringen till Ungern ökar. Förra året ökade den 2,6 gånger jämfört med 2018. Mellan den 1-5 januari i år omhändertogs 803 illegala invandrare. Den ungerska gränspolisen varnar att den illegala invandringen mot övriga Europa även den ökar, och särskilt illa är det vid gränserna till Serbien och Rumänien.

Senaste